dilluns, 7 de setembre del 2009

Passejada de Festa Major Agost 2009


El dia 6 de setembre del 2009, vàrem sortir 75 persones de can Banús cap al dolmen.

A les 10 del matí, s'hi van afegir 120 persones més, vingudes amb cotxe, per tal de fer la passejada de Festa Major.

La passejada, o la visita guiada, per l'entorn de can Boquet va ser un èxit de convocatòria.

La jornada, no gaire calurosa, va començar amb una presentació de l'acte ressaltant els aspectes més interessants: la demanda dels vilassarens per conèixer els jaciments, la relació d'aquests amb l'exposició que la Secció d'Arqueologia té muntada al Museu Arxiu, i els fet de ser un primer pas de cara a implantar una ruta de jaciments megalítics dins de Vilassar de Dalt i dins d'una de les àrees més visitades del Parc de la Serralada Litoral.


Ressaltar, en primer lloc, la concentració de jaciments en un espai relativament petit i en especial, la seva singularitat: és el primer lloc on es van excavar jaciments formats per afloraments de blocs granítics, motiu que va situar Vilassar de Dalt (Sant Ginés de Vilasar) en el noticiari radiofònic de RNE de les vuit del vespre (era el més escoltat i seguit a tot el país, corria l'any 1950).

Es va fer una situació a nivell de toponímia i d'ubicació del conjunt dins d'un espai molt interessant a nivell geològic i es va fer una primera intervenció per explicar què és el neolític i el megalitisme.

Tot seguit, seguint el programa i el recorregut fixat pels membres de la Secció d'Arqueoplogia, es féu un recorregut pels diferents jaciments amb una explicació més detallada de cadascun d'ells: Dolmen de la Roca d'en Toni, Els Cubs-La Pedra Lliscant, Els Rocs d'en Sardinyà, Els Recers-El Castell de Pedra-La Pret Lliscant, La Cova d'en Joan, La Cova d'en Pau i La Cova de la Granota.

Els comentaris es vàren acompanyar amb làmines amb el materials excavat i esquemes dels enterraments (Cova d'en Joan).

Durant el recorregut, es va poder gaudir dels comentaris i el paissatge, però també es va vetllar per la comoditat i seguretat dels assistents amb un acurat treball d'ajut en els punts més delicats del recorregut a part de tenir la presència de la Comissió de Festes en els punts de descans.
La valoració per part de tots els assistents va ser molt positiva.
Des de la Secció d'Arqueologia, organitzadora de l'acte, volem transmetre el nostre més sincer agraiment per la resposta exitosa a la convocatòria. Això no fa més que esperonar-nos encara més de cara a la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada