dilluns, 16 de novembre del 2009

Espectacle de titelles a la Cella Vinària de Vallmora (Teià) 15 11 2009




Els amics de Tanit ens van convidar a l'acte festiu de l'espectacle de titelles "Cucudrulu" que es va realitzar al jaciment de La Cella Vinària de Vallmora (Teià).


Dins del marc d'aquest fantàstic jaciment, es va programar una activitat adreçada a un públic infantil dins del conjunt arqueològic. Hi va haver una assistència de prop de 200 persones, que a més a més de gaudir de l'espectacle també van poder descobrir de la mà dels guies el jaciment romà.


Una iniciativa interessant per atreure un públic diferent i al mateix temps donar una polivalència d'usos al recinte.


III Trobada d'Entitats de Recerca 14 11 2009


El Centre d'Estudis Vilassarencs (Vilassar de Mar) va organitzar la III Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme a la biblioteca Ernest Lluch el passat dissabte 14 de novembre de 2009.

La Secció d'Arqueologia del Museu Arxiu va assistir-hi per primera vegada, però tot i axí va ser una de les delegacions més nombroses.

L'acte va ser molt interessant. Les intervencions, molt variades, van ser presentades des de diversos municipis de la comarca. Totes giraven al voltant de la temàtica funerària que era l'eix vertabredor: megalitisme, íbers i romans, la motr al Barroc, etz...

Especial interès va tenir la intervenció de la Lourdes Moret presentant "La Necròpolis de les Pistes d'Atletisme de sota el Camp de Futbol de Vilasar de Dalt". És el jaciment més recent descobert i excavat (a data d'avui només excavat parcialment) dins del nostre municipi.