diumenge, 14 de novembre del 2010

15 11 2010 Obertura de les Pistes d'Atletisme

Avui s'han obert al públic les Pistes d'Atletisme de Vilassar de Dalt.

Tal i com ja hem informat en el blog, enmig de les pistes va sortir un cementiri.

Gràcies a la bona col·laboració de l'ajuntament i del Club d'Atletisme s'ha pogut acondicionar un espai per musealitzar i deixar visitables una part de les tombes aparegudes.

Aquesta és només una part de la superfície en la qual han aparegut restes. Bona part de la zona interior de les pistes ha estat excavada però hi ha una zona en reserva en la que encara pot haver-hi més tombes i en la qual també hi ha, segur, un forn.

Convidem a tothom que s'hi acosti, tant per fer esport com per disfrutar del jaciment vilassarenc més recent.
A continuació adjuntem unes imatges de l'espai ja acondicionat.


dissabte, 13 de novembre del 2010

13 11 2010 IV Trobada d'Entitats de Recerca Locals i Comarcals del Maresme

Dissabte al matí, dia 13 de novembre de 2010, vàrem estar a Sant Cebrià de Vallalta per participar a la IV Trobada d'Entitats de Recerca Locals i Comarcals del Maresme.

Aquesta trobada és un punt de reunió per totes les persones vinculades a l'estudi de la història, en la extensió màxima de l'expressió, de la comarca. I és un bon moment per retrobar-nos tots plegats.

A l'inici es va tenir un sentit record pel recentment traspassat Lluís parera i Cusí, incansable treballador i investigador de la història i capdavanter del Centre d'Estudis de Sant Cebrià (organització de la jornada).
L'acte va transcòrre amb molta cordialitat donant pas a una diversitat rica d'intervencions vingudes de diferents municipis de la comarca entorn del tema la pagesia.

Vem acabar, i per proximitat volem fer-ne ressò en aquest article, amb la presentació de l'entitat "Filferrada" de Vilassar de Dalt i del programa d'actes que tenen previst fer en motiu de la commemoració dels 75 anys de la Guerra Civil Española durant l'any 2011, entre les quals hi ha la celebració de la V trobada d'Entitats.

La jornada es va cloura amb una visita pel municipi i, els que van poder convinar-s'ho, van disfrutar d'una bona butifarra.