dilluns, 14 de febrer del 2011

Març i abril de 2011 - "500 anys de l'inici de la construcció de l'església gòtica de Vilassar (1511-1519)"

La Secció d'Arqueologia vol donar suport a un projecte que s'està fent des de la Parròquia de Sant Genís de Vilassar per commemorar els "500 anys de l'inici de la construcció de l'església gòtica de Vilassar (1511-1519)".


Hi ha una primera part amb un conjunt de 4 conferències.
Les dues primeres presentaran el context històric en el qual es porta a terme aquesta edificació del nou temple: caldrà veure els motius pels quals Vilassar emprèn una empresa d'aquesta magnittu i cost. Es parlaren de dates, personatges i fets importants ocorreguts a nivell social, polític, econòmic i també, lògicament, en el camp religiós.
Les dues darreres conferències seran bàsicament per descobrir l'edifici. Parlarem de l'estil gòtic en general i de l'edifici, a nivell arquitectònic i dels complements que i peces que es conserven. També s'abordarà la fi de l'edifici i els tres projectes per fer una nova església.

Un dels altres objectius fixats en aquesta commemoració és la de buscar una millor ubicació a les peces quee s conserven de l'edifici. Així es que el dia 29 d'abril tindrem a Vilassar de Dalt el Sr. Cardenal que inaugurarà l'exposició.

Us convidem a tots i us esperem a que participeu amb els vilassarencs d'un fet tan singular.
Us adjuntem el programa de l'acte.
Així mateix, també us agrairem si ens ajudeu a fer difusió de l'acte.

14 02 2011 Plafó a la necròpolis

Durant els darrers dies del 2010, es varen fer treballs per arrenjar l'espai de les tombes de la necròpolis de les pistes d'atletisme de Vilasar de Dalt.
La mínima valla que s'hi ha posat i les travesses de fusta han de donar protecció del jaciment.
Així mateix, però, també s'està treballant amb la instal.lació d'un plafó explicatiu que ajudi a fer més comprensible el jaciment.
No hi ha text, però sí que ja tenim el suport.
És molt semblant al que ja tenim a la Fornaca i servirà de suport a un text i a uns gràfics explicatius.

Si bé sempre ens agrada donar bones notícies, també volem fer-nos ressò de l'actitut incívica d'alguns, sempre minoria però que es fan notar, que han remogut les pedres de les tombes.
Entre tots hem de treballar per mantenir un llegat que és únic en si mateix.